MAS Království Jestřebí hory

O nás Servis regionu Fotogalerie Kontakt

Filtry - zde klikněte pro jejich nastavení

Strašidelná stezka

Publikováno: Pá 04.11.2022

Region: Úpice

Na konci října se studentský parlament při Základní škole Úpice-Lány rozhodl zorganizovat Strašidelnou stezku. Tato akce se pořádá již několik let a je hojně navštěvovaná

 Přípravy, samotná realizace a následné vyhodnocení proběhlo v rámci tandemové výuky, která probíhala pod vedením lektorek Ivety Jiříčkové, koordinátorky Studentského parlamentu, a Hany Dědkové, učitelky prvního stupně. Proběhlo 5 dvouhodinových schůzek, na které docházelo 32 parlamenťáků. Ti naplánovali trasu, vymysleli stanoviště, vyrobili kostýmy a dekorace, nakoupili materiál a odměny.

Datum byl stanovený na 4. 11. 2022. Vzhledem ke špatnému počasí nastal problém, který museli pořadatelé vyřešit během hodinové přípravy. Strašidelnou stezku přesunuli do budovy školy. Chodby nasvítili svíčkami a návštěvníky provedli celou školou od přízemí až na půdu. V temných zákoutích na ně číhala strašidla, ve třídách a na chodbách byla připravena zajímavá stanoviště. 101 dětí v doprovodu rodičů, prarodičů či jiné dospělé osoby jich prošly během hodiny 11. Čekalo je házení, běhání, prolézaní pavučinou, tancování podle rytmu bubnů, poznávání zvířecích příšer, sestavování kostlivce a kouzelného slovíčka.  Všichni museli projít kolem spícího zombíka a navštívit tajemný hlas ze záhrobí. Jejich znalosti o strašidlech prověřila kouzelnická škola a temný hvozd.

V cíli děti dostaly sladkou odměnu za odvahu a pamětní list. Bylo pro ně připraveno i malé občerstvení.

Děkujeme MAS KJH, o.p.s., která činnost studentského parlamentu podporuje.

Iveta Jiříčková

Mapa k článkům - kliknutím zobrazíte informace

Vybrali jsme pro Vás