MAS Království Jestřebí hory

O nás Servis regionu Fotogalerie Kontakt

Filtry - zde klikněte pro jejich nastavení

Válkou ničené zemi pomáhají také Suchovršice

Publikováno: St 09.03.2022

Region: Jestřebí hory, Suchovršice

Sbírka hasičů měla velkou odezvu

Vlnu solidarity v Suchovršicích odstartovala dne 28.2.2022 SMS pro obyvatele obce:
"Holky a kluci, mladí hasiči Suchovršice pořádají sbírku pro Ukrajinu. Potřebují přikrývky, ručníky, ponožky, léky proti bolesti, dezinfekce, obvazy, pitnou vodu, plenky, kojeneckou výživu, hygienické potřeby. Vše dobře zabalené a nejlépe i popsané. Hasiči to budou vybírat ve středu 2.3.2022 mezi 18. a 19. hodinou v hasičské zbrojnici. Předem děkujeme za vše". K.Vítová

V daný den i čas se sbírka uskutečnila a účast dárců byla velká, potkávali jsme i lidi, kteří se jiných hromadných akcí neúčastnili. Ještě večer byla naložena po vrch hasičská dodávka Soptík a ve čtvrtek vezla sbírku do sběrného střediska do Dvora Králové nad Labem. Tam ale byl doprovod sbírky požádán, zda (když už jsou naloženi, aby nedošlo jen k vyložení a opětovnému naložení do jiné dodávky) by náklad nedovezli do sběrného střediska v Hradci Králové. Samozřejmě, že bylo tomuto požadavku vyhověno. Zbývající věci ze sbírky pak toto pondělí přidali do sbírky konané v Úpici.

Obec Suchovršice, kromě zaslaného finančního daru, se zaregistrovala na webu www.nasiukrajinci.cz s nabídkou pomoci formou ubytování v obecním penzionu pro 8 až 9 lidí.

Pomáhá celý region. Stačí si projít seznam dárců na našem transparentním účtu nebo si přečíst o vyčleněných ubytovacích kapacitách v Libňatově, Havlovicích nebo Rtyni v Podkrkonoší.

Lenka Hozová, starostka obce Suchovršice

Mapa k článkům - kliknutím zobrazíte informace

Vybrali jsme pro Vás