MAS Království Jestřebí hory

O nás Servis regionu Fotogalerie Kontakt

Filtry - zde klikněte pro jejich nastavení

Sportovní setkání základních škol v Havlovicích

Publikováno: Po 18.09.2023

Region: Havlovice, Jestřebí hory, Podkrkonoší

V úterý 12. 9. 2023 se v havlovickém areálu uskutečnilo již jedenácté sportovní setkání základních škol. Sešly se zde celkem čtyři školy: Základní škola Bratří Čapků Úpice, Základní škola Úpice-Lány, Základní škola Pilníkov a Základní a umělecká škola Rtyně v Podkrkonoší.

Sportovní klání bylo rozděleno do dvou částí. První z nich, fotbal, organizoval Havlovický svaz malé kopané pod vedením pana Miloslava Toholy. Druhá část byla zaměřena na netradiční trojboj (streetball, plážová přehazovaná, minigolf) a proběhla pod hlavičkou Studentského parlamentu MAS Království – Jestřebí hory, o.p.s., který akci podporuje i finančně. Spoluorganizátorem byla Základní škola Úpice-Lány a její dětský parlament.

Celé dopoledne se bojovalo, žáci předvedli skvělé výkony, ale vítěz mohl být pouze jeden.

A jak to dopadlo? V minikopané zvítězili fotbalisté z Lán a první místo po sečtení bodů obsadili Láňáci i v trojboji. Obě druhá místa si odnesla Základní škola Bratří Čapků, třetí místa putovala do Rtyně a čtvrtá si odvezl Pilníkov. Žáci za své výkony obdrželi drobné ceny, které předávali Martin Kult, starosta obce Havlovice, a Jan Balcar, ředitel MAS Království – Jestřebí hory, o.p.s. Do školních vitrín přibyly diplomy a poháry. 

Na závěr se dodržela i havlovická tradice – koupel vítězů v řece Úpě. I když voda byla ledová, po horkém dni to nikomu nevadilo.

Poděkování patří nejen organizátorům, ale i obci Havlovice za to, že tyto aktivity podporuje, a to nejen finančně.

Iveta Jiříčková

 

Reportáž z akce z dílny Televize JS je ZDE.

Mapa k článkům - kliknutím zobrazíte informace

Vybrali jsme pro Vás