MAS Království Jestřebí hory

O nás Servis regionu Fotogalerie Kontakt

Filtry - zde klikněte pro jejich nastavení

Potravinová pomoc - zapojme se!

Publikováno: Út 07.11.2023

Region: Jestřebí hory, Podkrkonoší, Úpice

Potravinová sbírka už je za rohem. Pokud máte možnost, budeme moc rádi, když se s námi zapojíte.

V posledním roce jsme udělali maximum pro to, abychom připomenuli důležitost solidarity, otevřeli oči při sousedské výpomoci a snažili se propojit generace v pomoci seniorům.
V našem území 25 obcí jsme nedokázali identifikovat cílovou skupinu, proto se v současné době zapojujeme do celorepublikové akce Sbírka potravin.
Pracovnice MAS začaly s podporou potravinové pomoci a poradnou, kam se obrátit v tíživé životní situaci. 11. listopadu 2023 je den, kdy může každý pomoci tím nejjednodušším způsobem, darem potravin a drogerie. Zapojte se s námi do Sbírky potravin a udělejme tak společně dobrý skutek.
Tímto projevem solidarity můžeme každý z nás pomoci dle svých vlastních možností, protože každá maličkost se počítá. Navštivte nejbližší obchod zapojený do Sbírky potravin od 8:00 do 18:00. Všechny tyto obchody naleznete ZDE.
Nakoupené produkty darujte přímo po nákupu v prodejně dobrovolníkům, poznáte je snadno podle zelené zástěry s logem sbírky. Přehled vhodných potravin naleznete ZDE.
Potraviny lze darovat i on-line, od 7. 11. do 21. 11. Prostřednictvím Kosik.cz, iTesco, nebo Rohlik.cz.
Nákupem trvanlivých potravin nebo drogerie podpoříte ty, kteří trpí nedostatkem jídla a základních potřeb.
Nejvíce pomůžete nákupem luštěnin, konzerv, dětské výživy a základní drogerie.
Vybrané potraviny poté poputují díky regionálním potravinovým bankám přímo k odběratelským organizacím, které je distribuují lidem, kteří tuto pomoc potřebují. Nejčastěji jsou to lidé v tíživé životní situaci.
Ve Sbírce potravin můžete darovat nejen trvanlivé potraviny a drogerii, ale i to nejcennější – váš čas.
Máte zájem stát se součástí jedné z největších dobrovolnických akcí v České republice? Dobrovolníci pro podzimní kolo Sbírky potravin, se mohou zapojit nejprve vyplněním formuáře www.sbirkapotravin.cz/chci-byt-dobrovolnik. Do pár dnů se vám ozve regionální koordinátor a domluví s vámi podrobnosti.

Děkujeme, bez vás by to nešlo!

Iva Vašatová,
koordinátorka projektu
Založení potravinové banky pro sociálně vyloučené občany v území MAS KJH, o.p.s.

Mapa k článkům - kliknutím zobrazíte informace

Vybrali jsme pro Vás