MAS Království Jestřebí hory

O nás Servis regionu Fotogalerie Kontakt

Filtry - zde klikněte pro jejich nastavení

Místní akční plán Trutnovsko IV běží naplno

Místní akční plán Trutnovsko IV běží naplno

Klikněte pro zvětšení obrázku.

Publikováno: Po 18.03.2024

Region: Jestřebí hory, Podkrkonoší, Úpice

Místní akční skupina Království – Jestřebí hory, o.p.s. se zaměřuje i na oblast vzdělávání. Aktuálně je nositelem projektu Místní akční plán (zkráceně MAP) Trutnovsko IV, do něhož je zapojeno 46 mateřských, základních i speciálních škol nebo ZUŠ. V rámci projektu už fungují pracovní skupiny, rozjely se naplánované implementační aktivity.

Velkou odezvu vyvolala výzva pro základní školy nazvaná „Tvoříme komiks na regionální téma“. Této výzvě předcházelo proškolení zájemců z řad učitelů známou lektorkou Klárou Smolíkovou. „Společně s představiteli institucí neformálního a zájmového vzdělávání jsme vytipovali možná tematická zaměření komiksů. Například ve Vlčicích bude ústřední postavou Jan Amos Komenský, v Trutnově Samuel Fritz a všem je asi jasné, kde budou zpracovávat příběh spojený s havlovickým vodníkem,“ usmívá se Barbora Procházková, členka realizačního týmu MAP Trutnovsko IV. Žáci ZŠ se už pustili do díla, čas na tvorbu komiksových příběhů mají až do května.

Řídicí výbor projektu nedávno schválil aktualizovanou verzi Strategického rámce MAP Trutnovsko. Důležitý dokument obsahuje mimo jiné i projektové záměry jednotlivých škol. První jednání už mají za sebou všechny projektové pracovní skupiny – pro financování, rovné příležitosti a podporu moderních didaktických forem.  Připravuje se sdílecí setkání metodiků prevence anebo kulaté stoly učitelů informatiky ze základních a středních škol. Blíží se rovněž společné jednání pedagogů z mateřských škol a prvního stupně ZŠ, na kterém se bude diskutovat hlavně usnadnění přechodů dětí ze školky do školy. V neposlední řadě se v rámci MAP během května uskuteční další inspirativní výjezd ředitelů škol, a to na Broumovsko.

Mgr. Petr Záliš, manažer MAP Trutnovsko IV
Reg. č. projektu: CZ.02.02.XX/00/23_017/0008222

Mapa k článkům - kliknutím zobrazíte informace

Vybrali jsme pro Vás