MAS Království Jestřebí hory

O nás Servis regionu Fotogalerie Kontakt

Filtry - zde klikněte pro jejich nastavení

Radvanice patřily šipkařům

Publikováno: Út 08.11.2022

Region: Jestřebí hory, Radvanice

Ve Sportovní hale v Radvanicích si přesně po 364 dnech dali dostaveníčko opět šipkaři. Konal se zde poslední letošní Master Unie šipkových organizací, jehož program nabídl tradičně početnou dávku turnajů různého typu a významu.

Ty, které celý den odstartovaly, byly TOP Mastery v kategoriích ženy a muži, tedy nejprestižnější turnaje v kraji. Zatímco mezi pány se prosadil favorit a historicky nejúspěšnější hráč soutěže Pavel Drtil, který triumfem přetrhl sérii tří výher v řadě Michala Šildbergera a na nejvyšší stupeň vystoupal již posedmé, v ženách si premiéru odbyla Michalova maminka Kateřina. TOPku hrála teprve počtvrté, nejlépe byla bramborová loni v říjnu a nyní se raduje z titulu. Celkově je dvanáctou hráčkou, které se podařilo vyhrát TOPku, statistika vítězů mužů je pak na číslovce třináct (odehráno bylo doposud 29 ženských a 32 mužských TOPek).

Stříbrné prokletí se nadále drží Antonína Davídka. V sobotu si připsal již šestou finálovou porážku a TOPkový triumf mu tak neustále uniká. Naopak na osobní maximum dosáhl třetí Robert Kuric i čtvrtý Dominik Štefl.

V Nominačních Masterech prvenství zaznamenali Eva Košťálová a Petr Rezek. V Masteru dvojic se radovali Michal Šildberger s Pavlem Drtilem, respektive Alena Mannová s Monikou Formanovou, když dámy prvenstvím ukončily společnou sérii čtvrtých míst.

Závěr programu obstaral Master mládeže a Pohár W-Sportu dvojic, které vyhráli Petr Hofman (stále ještě žák) a duo Petr Rezek, Jiří Holík.

Lídři Mistrovství SVČ Kocianová a Štefl udržují minimální náskok

Jen něco málo přes měsíc zbývá do uzávěrky žebříčků pro nominaci do finálového turnaje Mistrovství SVČ. V absolutním pořadí je situace vyrovnaná v obou pohlavích. Poslední dvě mistryně Severovýchodních Čech Pavlínu Kocianovou a Moniku Formanovou aktuálně dělí jen 600 bodů a lídra mužského osazenstva Dominika Štefla od nejbližšího pronásledovatele Libora Svobodu dokonce pouze 300 bodů. Zajímavé bude sledovat například také vývoj v mužské kategorii C, kde se o prvenství přetahují Vít Görner a Jiří Bílek nebo mužské déčko, kde ode sebe nejsou bodově daleko otec se synem Hofmanovi.

Přílohy / dokumenty:

ico-pdf Článek - Master Radvanice 2022.pdf [PDF, 125 kB]

Mapa k článkům - kliknutím zobrazíte informace

Vybrali jsme pro Vás