MAS Království Jestřebí hory

O nás Servis regionu Fotogalerie Kontakt

Filtry - zde klikněte pro jejich nastavení

Libňatov hostil sněm MAS Království - Jestřebí hory

Publikováno: Po 28.11.2022

Region: Jestřebí hory, Libňatov, Podkrkonoší

Zrekonstruovaný kulturní dům v Libňatově přivítal ve čtvrtek 24. listopadu 2022 od 17 hodin účastníky sněmu Místní akční skupiny Království - Jestřebí hory, o.p.s. Bilancovaly se tu uskutečněné projekty, přijímali noví partneři a v neposlední řadě došlo i na plánování aktivit na příští rok.

V úvodu přítomné přivítal ředitel MAS Jan Balcar a zahájil promítání. Účastníci Sněmu sledovali na plátně videoreportáže k dotačním projektům realizovaným na území místní akční skupiny. Slova se ujal také starosta hostitelské obce Jaroslav Pich, který zájemce provedl po opraveném kulturním domě. Stav naší partnerské základny se díky nově příchozím rozrostl. Novými partnery MAS se jako fyzické osoby stali Lenka Hozová, Jitka Vítková, Pavel Dvořáček a Petr Kalousek. Schváleno bylo rovněž partnerství Mateřské školy Úpice, ZŠ a MŠ Hajnice a Anny Šretrové. V rámci sněmu byla představena Pavla Kalousková, posila týmu MAS.

V Libňatově se také hodnotily letošní akce pořádané pod hlavičkou MAS. Jednalo se o naši zdařilou prezentaci na 45. ročníku HAPO, tradiční Olympiádu pro starší a dříve narozené v Havlovicích, inspirativní výjezd za venkovskými projekty na Nymbursko nebo preventivní divadelní představení "Senioři, nedejte se!". Přiblížen byl rovněž končící projekt na podporu vzdělávání Místní akční plán Trutnovsko II.  

Další část večera byla věnována naší podpoře Ukrajiny. Zmíněna byla finanční a materiální sbírka i naše spolupráce s Regionálním ukrajinským spolkem ve východních Čechách, který přesně ví, co ukrajinská strana potřebuje. Z výtěžku sbírky na transparentním účtu jsme tak nakoupili ochranný materiál pro zdravotníky v první linii, potraviny, hygienické potřeby, termosky nebo powerbanky. Naše MAS si za to od Ukrajinců vysloužila ocenění "Upřímné srdce".

Součástí libňatovského setkání bylo také hodnocení čerpání dotačních peněz z operačních programů nebo příprava nového programového období 2021 - 2027. V rámci operačního programu Zaměstnanost bychom v našem regionu rádi realizovali projekt na podporu místní komunity se zaměřením na seniory a dospívající mládež.

V libňatovském kulturním stánku nemohl chybět ani plán aktivit na rok 2023. Ve dnech 29. – 31. března vyrazíme na další inspirativní výjezd, tentokrát na Hlinecko. Ve čtvrtek 27. dubna proběhne IX. Venkovská konference a sněm MAS. Hodláme mimo jiné zřídit poradenské středisko k dotačnímu programu „Nová zelená úsporám Light“ nebo komunitní energetice. Ke zdařilému průběhu sněmu přispěli Jaroslav Jörka s manželkou Evou ze společnosti Orange Catering, kteří tradičně zajistili výborné občerstvení. 

Velkou fotogalerii ze sněmu najdete ZDE.

Petr Záliš, MAS KJH

Mapa k článkům - kliknutím zobrazíte informace

Vybrali jsme pro Vás