MAS Království Jestřebí hory

O nás Servis regionu Fotogalerie Kontakt

Filtry - zde klikněte pro jejich nastavení

Krajská akademie LEADER v Libňatově

Publikováno: Út 06.12.2022

Region: Jestřebí hory, Libňatov

Zástupci devíti místních akčních skupin z Královéhradeckého kraje dorazili ve čtvrtek 24. listopadu 2022 do podkrkonošského Libňatova. Ve zrekonstruovaném libňatovském kulturním domě se zúčastnili premiérového setkání v rámci nově vznikající Krajské akademie LEADER. Nabitý program zahrnoval práci ve skupinách, připomínku základních principů metody LEADER nebo řešení modelových situací.

Úvodní slovo obstaral ředitel MAS Království – Jestřebí hory Jan Balcar, který přítomným představil hostitelskou obec. Spolu s ním se role lektorů ujali ředitelka MAS NAD ORLICÍ Martina Lorencová, Jan Machek z MAS Královédvorsko, ředitelka MAS Hradecký venkov Jana Rejlová, Jana Bitnerová z MAS Společná CIDLINA a Darina Bártová z MAS Mezi Úpou a Metují. Každý z nich byl vedoucím skupinky, která byla tvořena lidmi z různých místních akčních skupin. Složení jednotlivých skupinek se během akce měnilo. Účastníci akademie nastavovali pravidla pro podobná setkání, zamýšleli se také nad tím, jak a kam by mohly MAS náš venkov do budoucna posouvat. Součástí setkání byla i diskuse o tom, co by lidé z místních akčních skupin potřebovali, aby jejich práce byla ještě efektivnější a přínosnější. V neposlední řadě zde také zazněly náměty a požadavky na další Krajské akademie LEADER.  

Účastníci nejvíce ocenili pohodovou atmosféru a možnost potkat se s lidmi z jiných MAS a sdílet zkušenosti. „Máme velkou radost, že dorazilo pětatřicet účastníků, kteří se aktivně zapojili do všech aktivit a byli otevření k novým podnětům,“ zhodnotila úvodní setkání v rámci Krajské akademie LEADER Martina Lorencová. Na příští rok se plánují celkem čtyři dvoudenní akce, termíny a místa konání se budou teprve upřesňovat. Největší zájem je o vzdělávací aktivity zaměřené na osobnostní rozvoj, komunikaci a motivaci lidí v regionu.

Velká fotogalerie z akce je ZDE

Petr Záliš, MAS Království - Jestřebí hory, o.p.s.

Mapa k článkům - kliknutím zobrazíte informace

Vybrali jsme pro Vás