MAS Království Jestřebí hory

O nás Servis regionu Fotogalerie Kontakt

Filtry - zde klikněte pro jejich nastavení

Starostové řešili policii i program Nová zelená úsporám Light

Publikováno: Út 10.01.2023

Region: Jestřebí hory, Podkrkonoší, Úpice

Nová zelená úsporám (NZÚ) Light byla ústředním tématem 8. Snídaně se starosty, která se v úterý 10. ledna 2023 uskutečnila v Úpici.

Setkání zástupců patnácti měst a obcí z území Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. hostila zasedací místnost MAS. Úvod obstaral ředitel MAS Jan Balcar. Následně se tu představil nový starosta Jívky Pavel Matějka a pak už slovo dostal Martin Strachota, zástupce velitele obvodního oddělení Policie České republiky v Úpici. Přítomným představil práci u policie a přitom je informoval o personálním podstavu v policejním sboru. V této souvislosti upřesnil podmínky přijetí a starostky a starosty vyzval, aby případné zájemce o práci v uniformě nasměrovali na příslušná obvodní oddělení policie.
Velkým tématem těchto dnů je státní program zaměřený na úspory energií v rodinných domech "Nová zelená úsporám Light", který administrují místní akční skupiny. Našim starostům ho v Úpici přiblížily Iva Vašatová a Pavla Kalousková, které zájemcům o dotaci pomáhají se zpracováním žádosti. V rámci Snídaně se starosty následovala debata účastníků na další témata, lákavé občerstvení tradičně zajistila úpická společnost Orange Catering.

Větší fotogalerie je ZDE.

Mapa k článkům - kliknutím zobrazíte informace

Vybrali jsme pro Vás