MAS Království Jestřebí hory

O nás Servis regionu Fotogalerie Kontakt

Filtry - zde klikněte pro jejich nastavení

Putující biograf

Putující biograf

Klikněte pro zvětšení obrázku.

Publikováno: St 29.09.2021

Region: Jestřebí hory

Letní sezóna na území Svazku obcí Jestřebí hory byla obohacena o deset promítání letního kina.

Starostové ze Svazku obcí Jestřebí hory si před letní sezónou na jednání odhlasovali, že kvůli stále vzrůstající oblíbenosti letních kin si společně pořídí promítací techniku a díky tomu nabídnou občanům mnohem více příležitostí, kde si užít příjemný večer s filmem pod hvězdnou oblohou.

Celkové náklady na pořízení této techniky činily téměř 90 000 Kč, Královéhradecký kraj náš putující biograf podpořil částkou 40 000 Kč.

Filmové léto, jak byla nazvána tato nová promítací akce, si pochvalovali nejen účastníci v každé z obcí, ale i starostové. Nejen že jsme mohli každý týden navštívit alespoň jedno letní kino v našem regionu, i finančně to obce vyšlo mnohem lépe, než když se objednávají klasická putovní kina.

„Je vidět, že letní kina opravdu mají smysl, návštěvnost je veliká, i když vždy je rozhodující počasí. Jsem rád, že se to dostává do povědomí všech lidí z regionu, a nám se zpět vracejí jen a jen dobré ohlasy. Je to velmi důležité, že se umíme se starosty ze Svazku obcí Jestřebí hory domluvit a dát dohromady takovouto společnou akci pro naše občany. Navíc je skvělé, že do přilehlých sousedních obcí můžeme na promítání zajet na kole, dát si popcorn, pivko a popovídat si s ostatními,“ zhodnotil uplynulou sezónu letních kin Vladimír Provazník, starosta obce Malé Svatoňovice.

V plánu je také promítací techniku využívat nejen pro letní kina, ale i k dalším aktivitám svazku. V zimních měsících by starostové chtěli zkusit i promítání v kulturních domech především v obcích, kde kina nemají a ani běžně nepromítají. Díky tomu se obohatí kulturní život na území celého Svazku obcí Jestřebí hory.

Lenka Procházková
Manažerka Svazku obcí Jestřebí hory

Mapa k článkům - kliknutím zobrazíte informace

Vybrali jsme pro Vás