MAS Království Jestřebí hory

O nás Servis regionu Fotogalerie Kontakt

Filtry - zde klikněte pro jejich nastavení

Starostové při společné snídani řešili budování kanalizací

Publikováno: Čt 07.10.2021

Region: Jestřebí hory, Podkrkonoší, Úpice

Na Tři krále 6.1.2022 proběhne Večeře se starosty

Budování městských i obecních kanalizací bylo ústředním tématem 3. Snídaně se starosty, která se ve čtvrtek 7. října 2021 uskutečnila v Úpici. Setkání zástupců jedenácti měst a obcí z území Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. hostila zasedací místnost MAS. Pěknou úvodní prezentaci si připravil starosta Pilníkova Josef Červený. „Budování kanalizace a čistírny odpadních vod jsme u nás už dokončili. Na akci za 190 milionů korun jsme čerpali dotace. Důležité je takovýto projekt řádně připravit, vše je třeba předem důkladně probrat s občany. Také není dobré lidově řečeno lepit staré a nové projekty dohromady,“ upozorňuje pilníkovský starosta. Zkolaudovaná kanalizace už je v ostrém provozu. V polovině listopadu bude dokončena oprava a rekonstrukce páteřní komunikace I/16 protínající centrum Pilníkova. Nový asfaltový povrch bude v úseku od odbočky na Vlčice až po odbočku na Vítěznou. Vzniknou zde bezpečnější křižovatky, nové chodníky i přechody pro chodce.

Na úpickém setkání starostů se mimo jiné diskutovalo také o tom, jestli mají obce lidem přispívat na soukromé čističky. Zazněl i dotaz týkající se rekonstrukce ulic Dr. Antonína Hejny a Pod městem v Úpici, zde by práce měly být hotové podobně jako v Pilníkově v půlce listopadu. „Chtěla bych organizátory dnešního jednání pochválit, bylo to velmi přínosné. Dozvěděla jsem se k tématu hodně užitečných informací,“ pochvalovala si starostka Suchovršic Lenka Hozová.

Příští setkání bude trochu odlišné. „Připravujeme tentokrát Večeři se starosty, kterou uspořádáme na Tři krále, ve čtvrtek 6. ledna 2022. Začneme ve čtyři odpoledne a věřím, že to bude zase povedené,“ uzavírá ředitel MAS Jan Balcar.

Obsáhlejší fotogalerii přibližující Snídani se starosty 7.10.2021 najdete ZDE.

Mapa k článkům - kliknutím zobrazíte informace

Vybrali jsme pro Vás