MAS Království Jestřebí hory

O nás Servis regionu Fotogalerie Kontakt

Filtry - zde klikněte pro jejich nastavení

Aktuální pozvánky do Horního Maršova

Publikováno: Po 11.04.2022

Region: Jestřebí hory, Podkrkonoší

Milé paní učitelky, milí páni učitelé, a máme tu duben. Situace ve světě je stále náročná. Děkujeme všem, kteří jakoukoli formou pomáháte. Věříme, že vlna solidarity neopadne ani do budoucna, protože si uvědomujeme, že do podobné situace bychom se nikdy nechtěli se svými vlastními dětmi dostat. Věříme tedy, že pomoc budeme moci vždycky jen dávat a ne ji sami potřebovat! Tedy, pokud možno, užívejte jaro a níže přinášíme dubnové pozvánky v rámci sítě Škol pro udržitelný život a Místně zakotvené učení.

Letní kemp v Horním Maršově

Na červenec (11. - 15. 7.) připravujeme pro mladé lidi (13 - 18 let) Letní kemp. Mohou se těšit na různé hry, celodenní výlet, trochu praktické pomoci na čerstvém vzduchu, ale i přiměřená dávka zajímavých informací o tom, jaké starosti mohou tížit místa blízká i na druhém konci světa, a co s tím můžeme dělat my sami. O své zkušenosti se s námi podělí i zajímaví hosté. Kemp je realizován s finanční podporou, proto je jeho cena velice příznivá, pouze 850 Kč na osobu.

Odkaz na přihlášku a podrobnější informace naleznete v letáku ZDE.

Konference Učitelé učitelům - učíme se navzájem

Učíte o místě, pro místo nebo skrze místo a chcete zjistit, jak to dělají jinde na školách? Nebo uvažujete nad zavedením místně zakotveného učení ve Vaší škole a hledáte inspiraci, jak v dětech posílit vztah k místu a podpořit participaci?. On-line konference se uskuteční 4.5. v čase 14:00-18:00 na platformě MS Teams. Přihlásit se můžete ZDE do 1.5. 2022. Vše je pro Vás ZDARMA. Podrobnější informace se dozvíte ZDE.

Jak se žije v Podnebíně - simulační hra naživo 

Přijďte si zažít, jaké to je být zastupitelem a rozhodovat, zda a jaká adaptační opatření v obci podpoříte, a poté zjišťovat, jaký dopad měla na klimatickou situaci v obci? Simulační hra Jak se žije v Podnebíně byla sestavena v jednoduché formě pro žáky 2. stupně ZŠ a žáky SŠ. Díky hře si žáci mohou vyzkoušet, jaká adaptační opatření na změnu klimatu je možné realizovat na místní úrovni. Ve hře se seznamují nejen s klimatickými dopady a možnými opatřeními, ale částečně i s fungováním obecního rozpočtu. Cílem hry je představit, jak mohou obce reagovat a adaptovat se na negativní dopady klimatické změny. Po sehrávce hry se budeme věnovat její reflexi, a jak je možné s hrami a tématem klimatické změny pracovat dále ve výuce. 

Seminář se uskuteční v úterý 10.5. od 13 do 16 hodin na pobočce SEVERu v Hradci Králové na adrese: Pražská třída 1/46, vchod z ulice Zelené. Seminář je pro Vás ZDARMA.

Na příští školní rok připravujeme

Zopakujte si o celoroční program Škola pro udržitelný život, kde se žáci díky aktivitám v připravené metodice učí důležitým dovednostem pro život a mimo jiné zrealizují komunitní projekt, kterým přispějí ke zkvalitnění života v místě. Zaměřujeme se na téma klimatické změny a udržitelného života v obci. Pokud jste již rozhodnutí, můžete se přihlásit ZDE

Na konci května chystáme k programu seminář, kde se dozvíte více. Bližší informace k připravovaným seminářům k celoročnímu programu Vám přijdou v květnové rozesílce.

Za SEVER,

Mgr. Pavlína PECHANCOVÁ

Středisko ekologické výchovy SEVER

tel.: 739 095 162

e-mail: pavlina.pechancova@ekologickavychova.cz

Mapa k článkům - kliknutím zobrazíte informace

Vybrali jsme pro Vás