MAS Království Jestřebí hory

O nás Servis regionu Fotogalerie Kontakt

Filtry - zde klikněte pro jejich nastavení

Svatoňovickým školákům slouží zmodernizované učebny

Publikováno: Čt 26.05.2022

Region: Jestřebí hory, Malé Svatoňovice

Zastaralé vybavení v učebně informatiky na Základní škole v Malých Svatoňovicích už je minulostí. Díky dotacím z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP) mohla škola třídu zmodernizovat a vybavit nábytkem i novými počítači. Peníze z fondů Evropské unie bylo možné čerpat díky spolupráci s Místní akční skupinou (MAS) Království – Jestřebí hory, o.p.s.

V rámci tohoto projektu bylo zmodernizováno více tříd. „Zrekonstruovali jsme učebny informatiky, přírodopisu a cizích jazyků. Vylepšení se tak dočkalo prakticky celé patro školy,“ říká Dagmar Kostelecká, ředitelka ZŠ Malé Svatoňovice. Výuku zde zkvalitňují nové tabule nebo interaktivní dataprojektory. „U projektů na podporu vzdělávání klademe důraz na technické obory nebo na výuku cizích jazyků. K tomu je třeba nezbytné zázemí, a právě na jeho budování jsou naše dotační programy zaměřené,“ vysvětluje v souvislosti s investicemi do svatoňovické školy Barbora Procházková, manažerka MAS Království – Jestřebí hory.

Aby se do prvního patra školy dostali i handicapovaní žáci, byl zde pořízen takzvaný schodolez. Bezbariérová je také školní toaleta, to vše jako podmínka projektu IROP. „Jsme rádi, že se nám rekonstrukci podařilo zrealizovat. Žáci se teď učí v daleko příjemnějším a modernějším prostředí. Spokojenost je také na straně vyučujících,“ pochvaluje si ředitelka školy Dagmar Kostelecká. Modernizace svatoňovických učeben stála 2.766.773 Kč, evropská dotace pokryla 95 procent nákladů.

Videoreportáž k projektu je ZDE.

Martina Adamů

Mapa k článkům - kliknutím zobrazíte informace

Vybrali jsme pro Vás