MAS Království Jestřebí hory

O nás Servis regionu Fotogalerie Kontakt

Filtry - zde klikněte pro jejich nastavení

Místní akční plán Trutnovsko IV běží naplno

Místní akční plán Trutnovsko IV běží naplno

Klikněte pro zvětšení obrázku.

Publikováno: St 29.05.2024

Region: Jestřebí hory, Podkrkonoší

Sdílení zkušeností, vzájemná inspirace, propojování. To jsou atributy charakteristické pro projekt na podporu vzdělávání Místní akční plán (zkráceně MAP) Trutnovsko IV, který jede podle plánu. Jeho nositelem je Místní akční skupina Království – Jestřebí hory, o.p.s.

Aktuálně se například rozjel cyklus „Školky sobě“ zaměřený na propojování pedagogů z mateřských škol z území ORP Trutnov. První setkání tohoto cyklu hostil ve čtvrtek 23. května 2024 Trutnov. Pestrý program probíhal na MŠ Komenského (Montessori, výuka anglického jazyka), MŠ Novodvorská (program Začít spolu, výuka AJ), MŠ Žižkova (výuka AJ) a MŠ Horská (speciální třídy, výuka AJ). Dopoledne bylo 16 účastnic rozděleno podle jejich zájmu do uvedených školek, probíhala zde ukázka běžných činností a krátká reflexe. O půl jedenácté se všichni přesunuli do prostor MŠ Horská, kde proběhla prohlídka školky a poté i závěrečná diskuse. Společně s realizačním týmem (RT) MAP Trutnovsko se na organizaci akce podílela ředitelka MŠ Trutnov Vladimíra Priputenová a její kolegyně – Lenka Müllerová, Dagmar Kážová, Radka Viková, Ilona Nesvadbová nebo Kamila Burešová. Všem patří velké poděkování! Fotogalerie z trutnovského setkání je ZDE. Cyklus Školky sobě bude pokračovat, letos na podzim zavítá do Úpice a na jaře příštího roku se přesune do Žacléře.

V rámci MAP Trutnovsko IV se také snažíme pomáhat školám se strategickým plánováním. K této problematice jsme v pondělí 20. května 2024 v Úpici uspořádali Tematickou minikonferenci, které se zúčastnilo 18 zástupců MŠ, ZŠ nebo ZUŠ. Fotogalerie z akce je ZDE. Facilitátory setkání byli členové RT MAP – Michal Hátle a Karel Turek. Výstupem byl harmonogram dalšího postupu. Po letních prázdninách začneme postupně oslovovat zapojené ředitele a budeme jim mimo jiné pomáhat s tvorbou školních akčních plánů (ŠAP). V příštím roce zorganizujeme další Tematickou minikonferenci zaměřenou na výměnu zkušeností s tvorbou ŠAP.

Tím ovšem výčet projektových aktivit nekončí. „Uspořádali jsme přínosné setkání členů naší pracovní skupiny pro rovné příležitosti s metodiky prevence a výchovnými poradci. Na základních školách finišuje tvorba regionálních komiksů, připravujeme akce na podporu čtenářské gramotnosti,“ vysvětluje Jan Balcar, odborný garant projektu a ředitel MAS Království – Jestřebí hory. Veřejnost bude o všem i nadále průběžně informována.


Mgr. Petr Záliš, MAP Trutnovsko IV
Reg. č. projektu: CZ.02.02.XX/00/23_017/0008222

Mapa k článkům - kliknutím zobrazíte informace

Vybrali jsme pro Vás