MAS Království Jestřebí hory

O nás Servis regionu Fotogalerie Kontakt

Filtry - zde klikněte pro jejich nastavení

Užijte si léto v Kladském pomezí na vlně!

Publikováno: Út 18.06.2024

Region: Jestřebí hory

Hledáte tipy, kde se za horkých letních dnů ochladit, kam vyrazit za vodními sporty nebo kde v regionu načerpat léčivé prameny? Čtěte dál a poznejte Kladské pomezí na vlně.

Teploty pomalu stoupají, dětem odzvonily poslední školní dny, a to znamená jediné… prázdniny jsou v plném proudu! Kdy jindy objevovat všechny místní atraktivity spojené s vodou než právě teď?

Kde se ochladit? Ať už máte radši venkovní koupaliště, bazény s atrakcemi pro děti nebo rybníčky, Kladské pomezí má co nabídnout. Velké oblíbenosti se těší koupaliště v Náchodě a Jaroměři, kde najdete skluzavku nejen pro ty nejmenší. Přírodní vodní plochy nabízejí pestrobarevnou nabídku vodních sportů. Nejen paddleboardy si můžete zapůjčit u Rybníku Brodský nebo Špinka. Opravdový adrenalin na vás čeká u našeho Východočeského moře, jak se s oblibou přezdívá přehradě Rozkoš. Přehledný seznam všech míst s možností vykoupat se najdete v ilustrované mapě Toulavý baťoh, která je k dostání ve všech IC.

Kde načerpat léčivou vodu? Naším regionem protéká nejeden blahodárný pramen. Pro doplnění minerálů se zastavte v Malých lázních Běloves, ve Velkých lázních můžete opět ochutnat legendární minerální vodu IDU z Prameníku Jakub. V hronovském parku načerpáte nejen Hronov, ale i věhlasně známou „Prdlavku.“ Léčivých studánek s bohatou historií je u nás nespočet, například v Maternici nebo přímo v centru Malých Svatoňovic. Zkrátka… v Kladském pomezí se žízně bát nemusíte.

Voda je dar, který nás obklopuje ve všech směrech našeho běžného života. Údolí řek přímo vybízí pro příjemné procházky nebo vyjížďky na kole. Voda je nedílnou součástí oblíbeného českého nápoje, který vzniká v místních pivovarech. Díky vodě rostou suroviny, které zpracovávají naši regionální výrobci. Voda léčí nejen zevnitř, své o tom ví v Lázních Velichovky.

Všechna místa, která více či méně souvisí s tématem vody jsme přenesli do online prostoru, a to pomocí mobilní aplikace Smart Guide. Ta vznikla v rámci projektu Kladské pomezí na vlně, který je spolufinancován Evropskou unií z fondu Interreg Interreg Česko – Polsko 2021–2027.  V aplikaci najdete skvělé tipy na výlety. Díky aplikaci dostanou hlas jindy němá místa, a to v podobě audio průvodce.

Užijte si léto na vlně dobré nálady, nezapomenutelných zážitků a dobrodružství u nás v Kladském pomezí.

Hnízdilová Lucie
KLADSKÉ POMEZÍ, o.p.s.
Karlovo náměstí 179, 547 01 Náchod
Tel.: 737 291 022
e-mail: info@kladskepomezi.cz
www.kladskepomezi.cz

Přílohy / dokumenty:

ico-pdf TZ z Kladskeho pomezi 30.05.2024.pdf [PDF, 272 kB]

Mapa k článkům - kliknutím zobrazíte informace

Vybrali jsme pro Vás