MAS Království Jestřebí hory

O nás Servis regionu Fotogalerie Kontakt

Filtry - zde klikněte pro jejich nastavení

Starostové prodiskutovali úsporu energií

Publikováno: Pá 14.06.2024

Region: Batňovice, Choustníkovo Hradiště, Hajnice, Havlovice, Jestřebí hory, Jívka, Libňatov, Pilníkov, Podkrkonoší, Radvanice, Rtyně v Podkrkonoší, Suchovršice, Úpice, Velké Svatoňovice, Vlčice

Energetické úspory, sdílení elektřiny nebo ochrana životního prostředí. Taková byla témata 12. Snídaně se starosty, která se ve čtvrtek 13. června 2024 uskutečnila v Úpici. Na setkání třinácti měst a obcí z území Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. dorazil i místostarosta Trutnova Tomáš Eichler, který přítomným představil energetickou koncepci města.

Ředitel hostitelské organizace Jan Balcar v úvodu bilancoval předchozí letošní aktivity – exkurze, konference a setkání k energetice. Na něho navázal Jaroslav Pich, starosta obce Libňatov, s představením vize meziobecní spolupráce v oblasti energetiky v území MAS. Z následné diskuse vzešel požadavek zřízení nové pracovní pozice – energetického manažera, který by městům a obcím v regionu pomohl s optimálním nastavením záležitostí v oblasti energetiky a úspor.

Svoji účast ve společném projektu předběžně podpořili představitelé Úpice, Pilníkova, Libňatova, Vlčic, Batňovic, Suchovršic, Velkých Svatoňovic, Choustníkova Hradiště, Jívky, Radvanic, Havlovic a Hajnice. V úvodní fázi fungování této služby by potřebné zázemí poskytla MAS Království – Jestřebí hory, která s Jaroslavem Pichem a jeho aktivním kolegou, starostou Pilníkova Josefem Červeným připraví plán aktivit na nejbližší období.

Petr Záliš, MAS Království – Jestřebí hory

Mapa k článkům - kliknutím zobrazíte informace

Vybrali jsme pro Vás