MAS Království Jestřebí hory

O nás Servis regionu Fotogalerie Kontakt

Filtry - zde klikněte pro jejich nastavení

Výbory MAS vybraly projekty již za téměř 18 milionů korun

Publikováno: Út 23.07.2024

Region: Jestřebí hory, Podkrkonoší

MAS Království – Jestřebí hory, o.p.s. otevřela nové dotační příležitosti

Orgány MAS v první polovině roku 2024 potvrdily výběr projektů za téměř 18 milionů korun. Jedná se např. o projekty na zlepšení bezpečnosti dopravy – především chodníky, nové parkoviště, infrastrukturu pro cestovní ruch a nové sociální zařízení; pro zlepšení vzdělávání je to pak vybudování venkovní a multifunkční učebny nebo zrychlení internetu.

V prvních šesti měsících roku 2024 byly vyhlášeny a ukončeny celkem čtyři výzvy v programovém rámci Integrovaného regionálního operačního programu (PR IROP) a jedna výzva v Operačním programu Technologie a aplikace pro konkurenceschopnost (OP TAK). Členové výběrového a programového výboru MAS tak měli napilno – proběhlo celkem osm zasedání, na kterých bylo ohodnoceno a k podpoře vybráno dohromady jedenáct projektových záměrů.

Konkrétně se jednalo o tyto výzvy a vybrané projekty v rámci IROP:
- MAS KJH – 3. VÝZVA IROP – BEZPEČNOST DOPRAVY I.
- MAS KJH – 4. VÝZVA IROP – CESTOVNÍ RUCH
- MAS KJH – 5. VÝZVA IROP – VZDĚLÁVÁNÍ
- MAS KJH – 6. VÝZVA IROP – KULTURA

A o tuto výzvu OP TAK a tyto vybrané podnikatelské záměry:
- MAS KJH – 1. VÝZVA OP TAK – PODPORA TECHNOLOGIE

Všechny uvedené výzvy byly již ukončeny a vybraným projektovým záměrům bylo vydáno Vyjádření MAS o souladu se schválenou Strategií CLLD. Žadatelé podali své projekty do Monitorovacího systému pro administraci projektů (MS 2021+), které nyní procházejí kontrolou formálních náležitostí a přijatelnosti a kontrolou věcných náležitostí. Po splnění všech podmínek MMR (pro projekty IROP) nebo MPO (OP TAK) jsou projektům vydávány vyjádření k podpoře projektu jako je např. Rozhodnutí o poskytnutí dotace.

Výběrem výše uvedených projektů tak MAS navázala na první výzvy z IROP, kde podpořila dalších deset projektů za více jak 6 milionů korun.

Mapa k článkům - kliknutím zobrazíte informace

Vybrali jsme pro Vás