MAS Království Jestřebí hory

O nás Servis regionu Fotogalerie Kontakt

Filtry - zde klikněte pro jejich nastavení

Pilařská výroba v Havlovicích

Publikováno: Čt 30.09.2021

Region: Havlovice, Jestřebí hory

Projekt podpořený z Programu rozvoje venkova

V nedávné době jsme Vám představili několik projektů zrealizovaných v rámci operačního programu „Program rozvoje venkova 2014 – 2020“. Dalším z podpořených projektů je „Pilařská výroba“ v obci Havlovice. Pan Milan Horák je majitelem lesů a vzhledem k jejich stavu těží stále více dřeva. Pro usnadnění zpracování si díky finanční podpoře od Ministerstva zemědělství za pomoci Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. pořídil kmenovou pásovou pilu na pořez kulatiny a přesílené kulatiny do průměru minimálně 95 cm s řeznou délkou minimálně 10 metrů. Celková dotace na tento stroj činí 445 500 Kč.

Je to pro mě velký pomocník. Jsem s tímto strojem velice spokojen. V současné době, kdy je velká kůrovcová kalamita těžím velké množství dřeva a bez této pily bych ho nebyl schopen zpracovat. Děkuji Místní akční skupině Království – Jestřebí hory za pomoc při získání finančních prostředků,“ řekl Milan Horák.

Jsme rádi, že můžeme pomáhat nejen obcím, školám, spolkům, ale i podnikatelům na území naší Místní akční skupiny a věříme, že i v dalším programovém období 2021 – 2027 budeme v této činnosti pokračovat.

Mapa k článkům - kliknutím zobrazíte informace

Vybrali jsme pro Vás