MAS Království Jestřebí hory

O nás Servis regionu Fotogalerie Kontakt

Filtry - zde klikněte pro jejich nastavení

Regionální setkání pro obce přilákala více jak 130 účastníků

Publikováno: Po 15.11.2021

Region: Jestřebí hory, Podkrkonoší, Úpice

Jeden z přínosných workshopů hostila i MAS Království - Jestřebí hory

Regionální stálá konference ve spolupráci s Královéhradeckým krajem a Centrem investic, rozvoje a inovací (CIRI) pořádaly pro zástupce obcí a regionální partnery již 7. ročník workshopů na téma „Rozvoj obcí a regionů“. Letošních setkání, která byla zaměřena na aktuální informace z oblasti regionálního rozvoje, strategického plánování a dotační politiky, přilákala více jak 130 účastníků. Jedno z uvedených setkání hostil i salonek Místní akční skupiny Království - Jestřebí hory, o.p.s.
Cílem těchto akcí je i podnětná diskuse mezi regionálními partnery a vzájemné sdílení dobré praxe. Jsem rád, že se každoročně můžeme společně setkávat, a to přímo v regionu. Pro nás je totiž velmi důležitá zpětná vazba, abychom dokázali reagovat na skutečné potřeby obcí,“ uvedl radní Adam Valenta odpovědný za oblast regionálního rozvoje, grantů a dotací.

V první polovině programu všech regionálních setkání představili zástupci Odboru regionálního rozvoje, grantů a dotací Krajského úřadu Královéhradeckého kraje dotační programy financované z krajského rozpočtu. Ve druhé části semináře se účastníci setkání dozvěděli aktuální informace ke strategii rozvoje kraje, nové online nástroje pro obce v rámci konceptu Chytrý region, a především dotační možnosti z EU, které prezentovalo CIRI.

Informace a aktuality v rámci územní dimenze 2021+ přednesli zástupci místních akčních skupin ke komunitně vedenému místnímu rozvoji (CLLD) a Hradecko-pardubické aglomerace k nástroji ITI nebo i např. informace k rozvoji průmyslové zóny Solnice-Kvasiny.

Předali jsme aktuální informace o projektech a dotačních příležitostech nejen z krajského rozpočtu, ale i novinky z národní úrovně, abychom byli včas společně připraveni se svými projekty v novém programovém období,“ dodal radní Valenta.

V letošním roce pět okresních setkání navštívilo více jak 130 zástupců obcí a měst, ale i místních akčních skupin, svazků obcí, kraje či odborné veřejnosti. Každou hostitelskou obec prezentoval starosta, který účastníkům představil svoji obec včetně rozvojových záměrů.

Letošní workshopy se konaly během měsíce října a začátkem listopadu ve Volanicích na Jičínsku, Úpici na Trutnovsku, Vysokově na Náchodsku, Bystrém na Rychnovsku a v Osicích na Hradecku.

Odkaz na prezentace z jednotlivých regionálních setkání:  www.chytryregion.cz/workshopy-2021

Mapa k článkům - kliknutím zobrazíte informace

Vybrali jsme pro Vás