MAS Království Jestřebí hory

O nás Servis regionu Fotogalerie Kontakt

Filtry - zde klikněte pro jejich nastavení

Jan Balcar vyrazil s další pomocí na ukrajinské hranice

Publikováno: Út 20.09.2022

Region: Jestřebí hory, Podkrkonoší, Úpice

Prakticky ihned po vpádu ruských vojsk na Ukrajinu se v naší zemi spustila velká vlna solidarity. Místní akční skupina Království – Jestřebí hory, o.p.s. zareagovala mezi prvními. Brzy zřídila transparentní účet, na který dárci poslali více než 750 tisíc korun. Za vybrané peníze se nakoupily zdravotnické potřeby nebo ochranné pomůcky pro zdravotníky ve válečných oblastech. Organizovaly se materiální sbírky a pomáhalo se také uprchlíkům z Ukrajiny.

Poslední várku materiální pomoci nedávno odvezl ředitel místní akční skupiny Jan Balcar dodávkou obce Libňatov k ukrajinským hranicím. „Ve slovenské obci Víťaz jsme auto doplnili potravinami, hygienickým a zdravotnickým materiálem. Celou zásilku jsem pak převezl do Trhoviště. Zde si materiál převzali naši ukrajinští přátelé, kteří vše převezli přes hranici do Něvického. Část humanitární pomoci následně dostali uprchlíci na západní Ukrajině, zbytek šel do nejpostiženějších míst, na frontu na východě Ukrajiny,“ prozradil Jan Balcar, ředitel MAS Království – Jestřebí hory.

Ukrajinští partneři si pomoci přátel z Podkrkonoší velmi cení. „Moc děkujeme lidem v České republice, hlavně Janu Balcarovi. Potřebnou pomoc jsme už odeslali do válečných oblastí,“ ocenil dodávku materiální pomoci Mychail Laba, poslanec Národní rady Ukrajiny. Na organizování pomoci obětem ruské agrese se podíleli všichni lidé z MAS Království – Jestřebí hory. “Chtěl bych všem kolegům poděkovat. Každý měl svůj úkol, bez této obětavé party by nebylo možné zmiňované aktivity zrealizovat,“ uzavírá Jan Balcar.

Videoreportáž k článku je zde.

Petr Záliš, MAS Království – Jestřebí hory

Mapa k článkům - kliknutím zobrazíte informace

Vybrali jsme pro Vás