MAS Království Jestřebí hory

O nás Servis regionu Fotogalerie Kontakt

Filtry - zde klikněte pro jejich nastavení

Ředitelé škol z Trutnovska vystoupali do oblak

Publikováno: Po 17.10.2022

Region: Jestřebí hory, Podkrkonoší, Úpice

Ukázky dobré praxe, výměnu zkušeností, adrenalinové zážitky a také inspiraci přineslo v pořadí již 9. Společné výjezdní jednání ředitelů základních a mateřských škol z Trutnovska. Dvanáctičlenná výprava se ve dnech 12. – 14. října 2022 vypravila do Červené Vody a Dolní Moravy. Akce se konala v rámci projektu na podporu vzdělávání Místní akční plán (MAP) Trutnovsko II.

Výpravy se nejprve ujal Luděk Bílý, inspirativní ředitel ZŠ a MŠ v Červené Vodě. Představil zmodernizované prostory školy včetně velké sportovní haly, přiblížil školní investice a čerpání dotací nebo spolupráci se zdejšími realizátory projektu MAP.  Hovořilo se zde rovněž o činnosti žákovských parlamentů a jejich přínosu pro lepší fungování škol. „Z jednání našeho žákovského parlamentu například vzešly požadavky dětí na pořízení nápojového automatu nebo zřízení posilovny. Na základě podnětu z této strany jsme začali ve školní jídelně dávat k příborům ubrousky,“ prozradil ředitel hostitelské školy Luděk Bílý.

Následoval přesun výpravy do Horského resortu Dolní Morava, kde se zájemci mohli projít po Stezce v oblacích či po nejdelší visuté lávce na světě Sky Bridge 721. Přitom se dozvěděli, co všechno toto oblíbené středisko nabízí předškoláčkům a školákům. Součástí nabitého programu byla také výměna zkušeností s představiteli místních akčních skupin ORLICKO a Horní Pomoraví. „Tyto akce pro nás mají velký význam. Vždy navštívíme inspirativní školu, poznáváme zajímavá místa naší republiky a v neposlední řadě máme možnost si vyměňovat zkušenosti z řízení škol, metodicky si pomáhat. Doufám, že se budeme takto setkávat i nadále,“ přeje si Martina Švorcová, ředitelka Základní školy Hajnice, která se aktivit pořádaných v rámci projektu aktivně účastní.

Během výjezdu se sešla také pracovní skupina Místní lídři MAP Trutnovsko II, která se zaměřila na aktuální témata. Účastníci třídenní akce prodiskutovali rovněž zapojení rodičů do vzdělávacího procesu nebo zdravý životní styl dětí. „Realizační tým MAP má na nás, ředitelky a ředitele, pozitivní vliv. Nejdříve jsme se vzájemně moc neznali, teď jsme přáteli, kteří se na sebe těší a dokáží si vzájemně pomoci,“ neskrývá svou spokojenost ředitel ZŠ Chotěvice František Šubert. Realizátoři projektu chtějí podobné cesty za poznáním pořádat i v budoucnu.

Obsáhlejší fotogalerie je ZDE.

Petr Záliš, MAS Království - Jestřebí hory, o.p.s.

Mapa k článkům - kliknutím zobrazíte informace

Vybrali jsme pro Vás