MAS Království Jestřebí hory

O nás Servis regionu Fotogalerie Kontakt

Filtry - zde klikněte pro jejich nastavení

MAS ukončila výběr žádostí o dotaci ve Výzvě č. 1 SP SZP

Publikováno: St 24.07.2024

Region: Jestřebí hory, Podkrkonoší

Téměř šest milionů do projektů na rozvoj venkova

V polovině dubna 2024 vyhlásila naše MAS svou první výzvu k předkládání žádostí o dotaci ze Strategického plánu Společné zemědělské politiky, Intervence 52.77 LEADER. V termínu od 1. 5. do 14. 6. 2024 přijala kancelář MAS celkem 22 žádostí.

Polovina předložených projektů je zaměřena na podporu malých a středních podniků provozujících zemědělskou i nezemědělskou činnost (Fiche č. 4) a byly pro ně vyčleněny dva miliony korun. Zde se jedná především o projekty na zemědělské stroje jako jsou nakladače, obraceče, přepravníky nebo podmítače. Další projekty se týkají investic do kulturních a spolkových zařízení či drobné infrastruktury obcí (Fiche 5) – rekonstrukce dětských hřišť, revitalizace památek, nákup komunální techniky, osvětlení hřiště či vytvoření prostoru pro separaci odpadu a na tuto Fichi byly alokovány čtyři miliony korun.

Ve dnech 11. 7. a 18. 7. 2024 se poté sešli členové výběrového a programového výboru MAS k hodnocení a výběru předložených projektů. Všechny projekty obodovali dle preferenčních kritérií a seřadili je podle počtu bodů. Vzhledem k tomu, že alokace s rezervou pokryla všechny předložené projekty, byla programovým výborem MAS schválena podpora všech hodnocených projektů. Vybrané projekty odešlou žadatelé prostřednictvím Portálu farmáře na RO SZIF do 15. 8. 2024, kde poté budou procházet kontrolou ze strany pracovníků Státního zemědělského intervenčního fondu. Pokud vše půjde hladce, mohli by žadatelé ještě v roce 2024 podepisovat Dohody o poskytnutí dotace.

Tento program navazuje na již ukončený Program rozvoje venkova, který MAS administrovala od roku 2007. V rámci PRV se v území MAS v letech 2007–2020 podpořilo přes sto projektů obcí, škol, neziskových organizací nebo podnikatelů.

Mapa k článkům - kliknutím zobrazíte informace

Vybrali jsme pro Vás