MAS Království Jestřebí hory

O nás Servis regionu Fotogalerie Kontakt

Filtry - zde klikněte pro jejich nastavení

Naše MAS slavila 15 let úspěšného fungování

Publikováno: Út 03.05.2022

Region: Havlovice, Jestřebí hory, Podkrkonoší

Sněm Místní akční skupiny Království - Jestřebí hory, o.p.s. se nesl v duchu oslav patnácti let fungování naší organizace. Slušně zaplněný sál kulturního domu v Havlovicích se bavil při kvízové soutěži uspořádané právě u příležitosti jubilea. Došlo také na bilancování i plánování další činnosti.

Sněmu se zúčastnilo 45 partnerů MAS. Schváleny byly změny ve finančním plánu, kterým se řídí čerpání dotací. „Připraveno je téměř sedm a půl milionu korun, které se budou příští rok rozdělovat. Sněm MAS odhlasoval, na co bude možné tyto peníze žádat,“ vysvětluje manažerka MAS Království - Jestřebí hory Kateřina Matesová Valdová. V havlovickém kulturním domě rovněž proběhla prezentace jednotlivých projektů, kterými se místní akční skupina zabývá. Delegáti sněmu odhlasovali přijetí dvou nových partnerů, celkem jich je už 76. „V Havlovicích jsme také informovali o tom, jakým způsobem pomáháme Ukrajině i lidem prchajícím k nám z válečných oblastí,“ doplnil ředitel MAS Jan Balcar.

Havlovické setkání bylo okořeněno prezentací a ochutnávkou kvalitních výrobků s označením Regionální potravina Královéhradeckého kraje. Svou činnost zde představili zástupci Sdružení pro Vízmburk a Hvězdárny v Úpici. Nechyběla ani pozvánka na 45. ročník Havlovického poháru v podání Miloslava Toholy, dlouholetého organizátora a duchovního otce známého fotbalového turnaje. Nabitý program zakončil neformální večer.

Veškeré přílohy ke sněmu najdete ZDE.

Velká fotogalerie je ZDE.

Mapa k článkům - kliknutím zobrazíte informace

Vybrali jsme pro Vás